Wij zijn 24/7 bereikbaar
06-45594577

Neem contact op
info@authena.nl

Begraven

Als u kiest voor een begrafenis

Een dienst voorafgaand aan een begrafenis kan plaatsvinden in de kerk of in een aula op de begraafplaats, in de ceremonieruimte van een natuurbegraafplaats. U kunt natuurlijk ook het afscheid houden op een andere locatie, waarna u in stoet naar een begraafplaats gaat. En dat kan rijdend zijn, maar ook lopend met elkaar achter de rouwwagen of baarwagen aan.

Op een begraafplaats vindt u vaak:

  • particuliere en algemene grondgraven
  • soms particuliere keldergraven (graf in een betonnen bak in plaats van in de uitgegraven grond)
  • urnenmuur en/of urnengraven
     

Typen graven

Een particulier graf (vaak koopgraf genoemd) voor 1, 2 of 3 personen geeft u het recht op verlenging van de graftermijn. U wordt niet de eigenaar van het stuk grond van het graf, maar u kunt ervoor kiezen de graftermijn steeds te verlengen zodra deze zou aflopen. Meestal is de termijn bij aanvang 20 of 30 jaar. Daarna betaalt u bij om de rechten op het graf in stand te houden. U kunt een monument plaatsen over de totale grootte van het graf.

Een algemeen graf (vaak huurgraf genoemd) heeft een vaste termijn die u niet kunt verlengen. Meestal is het een tijdsperiode van 10 of 15 jaar. Hierna zou het graf geruimd kunnen gaan worden als de begraafplaats hiertoe overgaat. U kunt er dan niet voor kiezen om het graf in stand te houden op dezelfde plek. Welke mogelijkheden er wel zijn, bespreken we graag met u. Omdat er 2 of 3 personen in een algemeen graf begraven worden, heeft u een kleinere ruimte voor een monument (1/2 of 1/3 deel van de grafgrootte).

Een natuurbegraafplaats biedt eeuwigdurende grafrust. Soms krijgt u een boomschijf aangeboden om op het graf te plaatsen, maar u mag zelf geen ander monument plaatsen op het graf. Het graf is onderdeel van de omliggende natuur en niet meer herkenbaar als graf. Het vergt dus ook geen onderhoud om er verzorgd bij te liggen.

Welke begraafplaatsen zijn er in de gemeente Altena?Lees meer

Welke natuurbegraafplaatsen zijn er in de provincie Noord-Brabant?Lees meer

 

  begrafenis kerk Altena     begrafenis Altena Sleeuwijk