Wij zijn 24/7 bereikbaar
06-45594577

Neem contact op
info@authena.nl

Wat een mooie manier van afscheid nemen

Veel mensen hebben misschien voor het eerst een erehaag gezien of eraan deelgenomen in coronatijd. Het was toen vaak de enige manier voor een grote groep betrokkenen om hun medeleven te laten blijken aan de nabestaanden, toen condoleances zoals voorheen niet plaats konden vinden.


De erehaag bestond gelukkig al veel langer. Het is een prachtige, stijlvolle manier om een eerbetoon en laatste groet aan de overledene te brengen. De erehaag bij een uitvaart wordt gevormd door een groep mensen die, door aan beide kanten van een weg te gaan staan, een haag vormen waar de rouwstoet doorheen rijdt. Voor mij als uitvaartverzorger ook altijd weer een bijzonder moment, vóór de rouwauto uitlopend door de erehaag heen.


En dat na een afscheidsdienst en condoleance in de zorginstelling waar mevrouw al 15 jaar verbleef. Hoe bijzonder! We mochten de grote zaal van het huis gebruiken voor ons afscheid. De facilitaire dienst werd ingeschakeld voor het opbouwen van de zaal en de locatiemanager regelde de overige zaken voor ons. De medewerkers van het restaurant zorgden voor een voorraad koffie en thee op het juiste moment, taart en warme worstenbroodjes. Familieleden zelf deden de bediening.
Wat een mooie manier om hier het afscheid te houden, nadat mevrouw tot aan die dag opgebaard was geweest in haar eigen kamer. Zo kan het dus ook, alles op de plek geregeld waar mevrouw haar tweede thuis had gevonden.

erehaag almkerk authena altena uitvaartzorg

almzaal altenahove afscheid authena uitvaartzorg