Wij zijn 24/7 bereikbaar
06-45594577

Neem contact op
info@authena.nl

In de natuur

In de natuur, indrukwekkend mooi, rustig.

Op een recente zonovergoten maandagochtend kwam het er dan eindelijk van om samen met Ria een bezoek te brengen aan natuurbegraafplaats Huis ter Heide in De Moer. Verleden jaar geopend, is dit de nieuwste natuurbegraafplaats in Noord-Brabant en ook degene die - nipt - het dichtst bij Sleeuwijk ligt.  Na een hartelijke ontvangst in het informatiegebouw door één van de medewerkers hebben we met haar het terrein doorkruist, van het open heideveld waar je vanuit Huis ter Heide op uit kijkt, tot aan de bosrand die het gebied omsluit. Zowel op het open heideveld als tussen de bomen zijn graven te realiseren.

Naast de ceremonieruimte met zijn glazen voorpui en daarmee prachtig uitzicht over het terrein, staat er buiten een grote tarp (schaduwdoek). Dat wordt dan echt afscheid nemen in de buitenlucht. Deze ochtend zou je bij een ceremonie geen muziek nodig hebben gehad, het vogelgezang was overal rondom ons.

De vijf grindpaden van het terrein komen bij elkaar rondom een grote beuk. Bij deze vijfsprong staat een grote, lange tafel met houten banken. Een centrale plaats op het terrein, die zich in de praktijk ontpopt tot een ontmoetingsplek voor de diverse bezoekers: wandelaars, bezoekers van graven, geïnteresseerden die het terrein komen bekijken.

Het is bijzonder hoe weinig er moet en hoeveel er kan.
Alle gewenste voorzieningen voor een afscheid zijn zelf in te huren, zoals een beeld- en geluidsinstallatie, livestream en catering. Er zijn geen vaste huisleveranciers, je kunt zelf bepalen met wie je wilt werken.
In de keuken van het ceremoniegebouw staat professionele apparatuur om zelf koffie en thee zetten. Ik zie het al voor me: een kleine geluidsbox mee, een picknickmand, kannen koffie en thee, wat plaids, een afscheid buiten met wat eten en drinken, zachte achtergrondmuziek.

Zullen we er eens samen over doorpraten wat er allemaal mogelijk is rond natuurbegraven?

Meer informatie over deze natuurbegraafplaats vindt u op https://www.natuurbegravennederland.nl/huis-ter-heide.

 

natuurbegraafplaats Altena Authena Sleeuwijk       natuur begrafenisonderneming Sleeuwijk Wilma van der Vliet