Wij zijn 24/7 bereikbaar
06-45594577

Neem contact op
info@authena.nl

Een natuurlijke oplossing

Soms sta je ineens voor een uitdaging, groot of klein. Hoe vind je de beste oplossing, samen met je familie?

Wat gebeurde er recent: we waren bij natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Het team daar besteedt veel tijd en aandacht om de natuur op het terrein te versterken en te herstellen. Kijkend vanuit het witte jachthuis zie je een afwisseling van loofbomen en naaldbomen, open en dichtbegroeide bosgedeeltes, heideveld en een gedeelte met struiken. Samen met zorgvuldig maaibeheer grazen Schotse Hooglanders delen van het landschap kaal en laten op andere plekken begroeiing staan, alles om de bodem rijk te maken.

De familie had de bloemist goed verteld wat er op de website staat over bloemstukken: “Bij voorkeur van natuurlijke en biologische materialen om de natuur en de dieren die op Huis ter Heide leven te beschermen.”
Voor de uitvaart van vader werd een prachtig najaarsbloemwerk gemaakt volgens deze richtlijn.

Maar …….. dat er geen takken met bessen in mochten zitten, was ons allen onbekend. En die zaten er ruimschoots in, vogels zijn er dol op. Via vogelpoep worden de zaden ongewenst over het terrein verspreid en ontstaat begroeiing op verkeerde plekken. Tja hoe lossen we dit zo snel op?

Aangekomen bij het graf hebben we de takken met besjes eruit getrokken zodat het bloemwerk wel op het graf kon worden neergelegd. De takken zijn op de kist neergelegd en zo meebegraven met vader. De oplossing voelde voor iedereen goed en het zag er prachtig en intiem uit, de takken verspreid over het kistdeksel, dichtbij hem.

natuurbegraven Authena Sleeuwijk

 

 

Uitvaartzorg Authena natuurbegraafplaats